De leukste 5 attractieparken voor kinderen

De leukste 5 attractieparken voor kinderen

Leeftijd kinderen:
Een top 5 maken van de leukste attractieparken voor de jeugd hangt toch wel af van de leeftijd van het kind. De genoemde parken zijn geschikt voor alle leeftijden, maar dit betekent niet dat alle attracties voor iedere leeftijd geschikt zijn en ook niet dat alle attracties in een park leuk zijn voor elke leeftijdscategorie.

De Efteling:
Bovengenoemde attractie mag uiteraard niet ontbreken. De topper onder de attractieparken in Nederland! De Efteling heeft het sprookjesbos voor de allerkleinsten. De jongsten zullen hun ogen uitkijken bij de sprookjesattracties, maar ook Droomvlucht zullen ze geweldig vinden. Voor de oudere jeugd zijn er de verschillende waterattracties en uiteraard de achtbanen. Maar ook deze oudere jeugd is onder de indruk van bijvoorbeeld het Carnaval Festival met het muziekje dat je niet snel vergeet.

BLijdorp:
Diergaarde Blijdorp is niet echt een attractiepark, maar buiten het bezoeken van de dieren zijn er toch veel verschillende aantrekkelijke attracties, zoals de speeltuin en het kijkje achter de schermen bij bijvoorbeeld het voeren en verzorgen van de dieren en vergeet niet de mogelijkheid om er verjaardagsfeestjes te vieren. Heerlijk voor alle leeftijden en geen rommel thuis. Ook in de vakanties is er van alles te doen voor jonge en wat oudere jeugd.

Plaswijkpark:
Dit attractiepark is hoofdzakelijk geschikt voor de jongere leeftijdsgroep, maar ook wat oudere jeugd zal hier enthousiast de op school geleerde verkeersregels gaan toepassen in de verkeerstuin. En bootje varen is uiteraard niet aan een leeftijd gebonden, dat vinden papa’s en mama’s en de grootouders ook erg leuk.

Duinrell:
Een echt gezinsuitstapje voor de leeftijdsgroep vanaf de basisschool. Een van de bekendste en meestbezochte attractieparken voor kinderen in de leeftijd vanaf een jaar of 4. Je vindt er rustige en overzichtelijke attracties voor de jongsten en echte achtbanen en waterattracties voor de wat oudere kinderen. Gezien de attracties en de overzichtelijkheid van het park een topper bij de schoolreisjes op de basisscholen.
Ook een plek om binnen te spelen bij slecht weer is aanwezig. De speeltuin is ook een topper en wordt graag bezocht door jong en oud.

De Ontdekhoek in Rotterdam:
Een bestemming met een educatief tintje en niet echt een attractiepark, maar wel een geweldige bestemming voor de basisschoolleerling. Er kunnen hier allerlei proefjes worden gedaan en dingen worden gemaakt die de nieuwsgierigheid prikkelen. Bij alle activiteiten staan er begeleiders klaar om te helpen. Leuk in combinatie met bijvoorbeeld de Euromast, de bekende attractie van Rotterdam.
Naar boven

Reacties zijn gesloten.