Tips bij het uitbesteden van het verjaardagsfeestje van jouw kind

Tips bij het uitbesteden van het verjaardagsfeestje van jouw kind

Elk jaar komt het weer terug. Het kinderfeest van je kind of kinderen. Elke keer neem je je voor om op tijd een datum te plannen en te bedenken wat je dit jaar zal gaan doen.
Een speurtocht bedenken? Of een obstacle run ergens uitzetten? Het ontbreekt je vaak aan inspiratie en tijd. Wat als je het feestje dit jaar door anderen laat organiseren…

Gelukkig is er een hele goede oplossing met veel voordelen. Je besteedt het kinderfeestje uit. Welke voordelen er aan het uitbesteden van een kinderfeestje zitten kun je natuurlijk wel bedenken. Geen stress van te voren en tijd over om aan andere zaken te besteden. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je het feestje gaat uitbesteden. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Denk aan de leeftijdscategorie van je kind waarvoor het kinderfeestje bedoeld is. Het kan erg vervelend uitpakken als het feest veel te ingewikkeld of juist te kinderachtig is voor je kind. Kinderen haken af als de activiteit niet bij hun leeftijd past. Gelukkig geven organisaties vaak aan voor welke leeftijd de activiteit geschikt is. Als dit niet het geval is, is het verstandig hier van te voren naar te vragen. Soms kunnen er in overleg aanpassingen worden gedaan, zodat het feest beter past bij de leeftijd van de kinderen. Een aanpassing op een hindernisbaan of moeilijkheidsgraat van een quiz is natuurlijk zo gemaakt.

Als je van te voren af spreekt wat de kosten zullen zijn dan weet je waar je aan toe bent. Spreek van te voren ook af of het feest inclusief eten en drinken is. Je kunt afspreken of de groep bij aankomst taart of cake krijgt. Wil je ruimte om cadeautjes uit te pakken bij de activiteit,spreek dit met de organisatie af. De organistie vint het vaak fijn om van te voren te weten dat ze hier tijd voor meten inlassen. Ook is het handig eventuele allergi├źn door te geven aan de organisatie. Spreek af of er een uitdeeltractatie bij zit om mee naar huis te nemen. Zo gaan de feestvierders niet met lege handen naar huis.

Als je het feest uitbesteedt, is het verstandig om van te voren informatie in te winnen over de organisatie. Dit kan je doen door de website te bekijken en hier recensies te lezen. Vaak zijn er ouders van vriendjes of vriendinnetjes die al ervaring hebben met bepaalde organisaties. Vraag naar hun mening. Zo weet je beter waar je aan toe bent.

Als je deze punten hebt gecheckt kan het feest beginnen! Zonder verassingen en met blije kindergezichtjes.

Reacties zijn gesloten.